söndag 15 januari 2012

Viol och vit choklad







Jag skulle mer än gärna ta en vecka ledigt och bara stå hemma och baka macaroner! Dra igenom alla recept och varianter i min finfina macaronbok.

Idag hade jag hjälp av en assistent och den nya spritsen. Den är som en burk med utbytbar tyll. Jättebra att inget klet kan smita ut i fel ände som det lätt gör med spritspåse. Väl investerade julklappspengar!


Viol och lila pulverfärg i själva kakorna, som faktiskt blev helt perfekta. Jag kör med 160 grader under- och övervärme och en exta tom plåt i ugnen för att hålla borta lite undervärme. Den vita chokladkrämen blev däremot i lösaste laget, så det här gänget får bo i kylen/frysen och ätas direkt därur. Kanske till ett glas mousserande under veckans kommande födelsedagar?

I vinterns kassa fotoljus blir den fina lila färgen tyvärr brun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar