måndag 29 juni 2015

USA


 Jag har varit på semester i USA. Först en knapp vecka i ett varmt New York. Roligt med museer, promenad på highline och en sväng till Brooklyn bland annat. Fina kvällspromenader i Central Park. Verkar hysteriskt inne med löpträning där också. Så till den grad att "trafikregler" styr löpningen i parken.

 Sen fortsatte vi till Washington, där jag inte varit tidigare. Härlig stad!  Vi bodde i mysiga Georgetown och  tillbringade dagarna ute i de pampigare delarna av staden. Vita huset, Capitol och The mall med alla monumenten besökte vi. 
 Vi knallade över bron till kyrkogården Arlington. Här ligger Kennedys och soldater bland andra.

Här käkade vi middag på kvällarna, M street i Georgetown. Ett irländskt hak hade en väldigt god öl gjort på vattenmelon.

 Jag var heltaggad på att shoppa garn och hade prickat in ett par butiker som har favoriten Quince & Co. Finns inte i butik i Sverige. Det går att köpa i/från London, men då är det saftigt dyrt.

 Fast jag värmde upp med en annan goding. På Purl SoHo köpte jag 2 härvor Koigu i en favoritfärg.  Ja, den matchar både duk och kökskakel.
 Alla Quince-garner har namn efter fåglar. Här ligger ljusblått Chickadee som ska bli koftan Sakura. Det gråa Tern ska bli en Brock. Detta inhandlades i den mycket prydliga och trevliga stadsdelen Park Slope i Brooklyn. Argyle heter butiken.

I Washington drog jag iväg till Looped Yarn Works för en sista attack. Brock finns i barnstorlek, så Sigrid ska också få en, i grönt.  Det turkosa Osprey ska bli en halsduk och till det en matchande basker i Finch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar