lördag 2 maj 2015

Åh Edinburgh!

Jag saknade nog ingenting under vår Edinburgh-helg. Det är en himla fin stad att glida runt i. Garnbutikerna var stommen i våra dagsrundor, men vi var också i många designbutiker, småaffärer och kedjor som vi gillar. Bra shopping alltså, och lika bra käk, dryck och fika. Fina hus, gator och parker och runt slottet är det riktig sagostämning. 

Här låg vårt högkvarter, en lagom stor lägenhet på Montgomery Street. (Med bra drag i fönstren.) Här stickade vi till frukost och innan vi drog ut på kvällarna. Guldkant! 

McAree Brothers var första garnbutiken på rundan. Jag hittade inget särskilt att slå till på där, kunde spara mig till de kommande tre butikerna.

Vi knatade vidare till Kathy´s Knits som är en butik inriktad på brittiska garner. Massa fin ull från öar!
Nio nystan av Jamieson & Smith som ska bli en shetlands-sjal bar jag hem från Kathy´s.Nästa butik, Ginger Twist Studio  var också ett återbesök från i somras. Sockgarnet jag köpte då gav mersmak. Jag slog till på en likadan härva fast i hallonrött. När vi kommit till Ginger började schemat bli tajt, hon fick beställa en taxi för att vi skulle hinna till bokade bordet på The Roseleaf. 


Där dricker man drinkar som serveras i teservis. Vi delade på två kannor, en som smakade rabarber-vanilj och en ännu godare med mynta-kokos. Väldigt trevligt publiknande ställe som ligger i hamnkvarteren, som tidigare var rätt ruffa.  Nästa dag tog vi en längre sväng till Be Inspired. Butiken har mycket fin ull i hyllorna, och lite udda grejer som japanska pappersgarner. Den här härvan ska bli en tunn basker.

Det här var min tredje semester i staden som är en riktig favorit. Hoppas vi ses igen, Edinburgh!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar