söndag 19 oktober 2014

Rosa och lavendelJag är väldigt förtjust i Brooklyn Tweeds design och har stickat flera tröjor och koftor därifrån. Har varit sugen på att köpa deras garn också, men det kostar en del, så bäst att börja med en liten grej. Till en mössa i baskermodell slog jag till och köpte jag deras Shelter i färgen Camper. 100% ull med tweedkänsla - vilket kanongarn! En härva Winter Garden från Debbie Bliss som legat till sig sen en Londonresa blev en kortkort matchande halsduk.

Mössor är bland det knivigaste plagg att få till bra passform på. Den här blev för stor i resåren, men det gick att fixa. Jag köpte en rulle riktigt tunn resårtråd som jag sydde in i kanten.

Igår bar det av till Sollentuna där vi hade återträff med min förra stickgrupp på HV, vi som gick Grundkurs stickning förra året. Det var vår tredje träff sen vi slutade. Ett jättebra gäng som kommer fortsätta träffas kring mat, garn och stickning. Mitt bidrag till knytisen var bland annat lavendelskorpor. Skånsk lavendel, massor av smör och det här receptet med några egna förbättringar blev riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar