lördag 20 augusti 2011

Semesterrapport

Stickat: Jag har avslutat en kofta och börjat på en poncho. Citronen kom jag riktigt långt på, men nästan vid mållinjen tog garnet slut och det fick bli en paus innan kompletterande härva från Yll o tyll kom med posten. Senaste veckan har jag bytt gren och virkar nu en trekantssjal (halva mormorsrutor) i Noro Kureyon sock.


Läst: Min kamp var sommarens bästa läsning, och jag är glad att vi var i god tid och fick bra platser när Knausgård pratade på Kulturhustaket i veckan. Högre än alla himlar var 525 ganska larviga sidor om ett gäng präktiga människor utan humor och deras parmiddagar. Ljungstedt tycker jag är ojämn, men Det fjärde offret som jag klämde som ljudbok var nog en av hennes bättre. Nu är jag mitt uppe i Askungar, som är lite trög i början, men det känns som om det ska raffla till nu. Intrigen i Södermalmsmorden var lite i tunnaste laget, men jag gillar ju Hake och kommer kommer läsa de jag har kvar i serien, Östermalmsmorden och Kungsholmsmorden. Gamla stanmorden var riktigt underhållande med alla kulturpersoner (under andra namn) man kunde känna igen.


Södermalmsmorden brukar jag tänka på när jag håller igång med min nya satsning. Ett par-tre gånger i veckan blir det en löprunda längs Södermälarstrand och förbi Långholmen där bitar av den boken utspelar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar