söndag 17 juli 2011

Semesterstickning i Skåne

Semesterstickning: Första anhalten är Lund. Det blir nåt varv då och då, dagar och kvällar är ganska späckade med aktiviteter, shopping, grillning och utflykter med barnens kusiner. Marathonlånga varv still to come, än så länge trängs två-trehundra maskor på en kort vajer eftersom jag glömde att packa med en längre att byta med.

När jag skulle repa upp halva Featherweight (som detta garn skulle bli från början) upptäckte jag ohyra. Äckliga kryp hade käkat hål i den halvfärdiga tröjan så det var bara att kasta. Beställde röd ceder som jag hoppas ska få bukt med skadedjuren i stashen. Nån som vet om det funkar? Eller är det bara nys och pengarna i sjön? Lavendel lär ha viss inverkan på ohyra, jag ska se till att få mig en laddning från kolonilotten.

1 kommentar:

  1. Vet inte om det gör någon nytta, men jag har i varje fall köpt små fina hjärta i cederträ och preparerat med olja. Däremot vet jag att det är väldigt effektivt mot myror. Jag la några droppar där de kröp in vid fönstret och vips! på några timmar var de borta.
    Hälsningar Katharina

    SvaraRadera