lördag 15 maj 2010

Hänt hemma

Idag har jag piffat lite på balkongen. Blomlådor, stolar, bord och senaste numret av The Knitter i vuxenhörnan.
Vi sitter fint i rakt söderläge, men det kan bli svalt på kvällen så det får nog bli en sån där vindrickarsjal som det pratats mycket om på stickkaféerna på sistone.
Lite mindre av allt i barnhörnan. Drömmen är att inreda balkongen i karibisk stil med färger som rosa, gult, korall, turkos, pistage och lila. Men hibiskusar, palmer, snygg matta, häftiga krukor, kuddar och attiraljer får vänta nån säsong tills barnhänderna blivit större och inte river sönder och kastar ner allt som kommer i deras väg.

I köket kom det upp en Marimekkogardin idag. Det blev bra, även om bilden inte riktigt gör mönster eller färg rättvisa. Tyget var ett av de diskretare i sortimentet. Med hänsyn till övriga familjemedlemmar avstod jag från de mer blaffiga varianterna som i och för sig var tänkbara.

Dagen avslutas med rabarberpaj. Ett nytt recept från taffel.se som jag garanterat kommer köra igen. Smulpaj de lux med mycket mandel och citron i smulet. Prova!
2 kommentarer:

  1. Vindrickarsjal låter som en ypperlig idé. Är det några speciella kriterier som ska uppfyllas, förutom ett glas vin?

    SvaraRadera
  2. Tror det är fritt fram när det gäller denna sjal. Huvudsaken är att den värmer svala sommarkvällar så man kan sitta kvar ute och ta ett glas till :). Malabrigo Lace verkar vara ett poppis garn för vindrickarsjal.

    SvaraRadera