lördag 12 december 2009

Nya varv och jul i stugan


Jag är några varv in i Top-down raglan cardi. Rundsticka 4,5, garnet är Heaven´s hand. Kul med ett lite större projekt att bita i. Nån kväll måste jag sjunka ner i bästa soffhörnet med stickning och min favoritjulfilm Love actually.

Det är dåligt med julstök i köket, men i övriga hemmet är det lite säsongspiffat. Minigran är inhandlad och klädd, räven vaktar pepparkakshuset och för första gången har vi en elljusstake. Och helt utan julanknytning har ett nyckelskåp och en ny lampskärm kommit på plats.

På fredag firas traditionsenlig Lilla julafton med en kompis, och då tänkte jag ernsta loss i köket. Det blir Leilas valnötspasta, tortilla med dadlar och parmaskinka och nån kålrätt med apelsin. Polkagris är ett obligatoriskt inslag på Lilla julafton - tidigare har vi haft polkamaränger och polkatryffel. I år lutar det åt semifreddo med polka. Jag ska bara komma på om det var Buffé, Allt om mat eller nån annan tidning som hade receptet.

3 kommentarer:

  1. Jag har också börjat med Top-down, ursäkta, jättekul att sticka och passar väl framför tvn, bara att köra.

    SvaraRadera
  2. Kul! Har vi en mini knit along nu?

    SvaraRadera
  3. Absolut! Såg på Tant koftas blogg att man kan sticka ihop framtill på ärmhålshöjd och få en bussarong. Men den första får vara öppen för min del.

    SvaraRadera