Jag hade en kul onsdagkväll på ABF-huset. Jag och sju andra stickare lekte stick-café och blev regisserade, intervjuade och filmade av japanerna. Höjdpunkten var nog på slutet då vi fick se en film från Noro. Mycket spännande att se hur gubben Noro och hans 20 medarbetare jobbar i en halvskruttig fabrik. Garnerna verkar inte speciellt poppis i Japan, och dom har kanske inte en aning om varför vi är så förtjusta. Så vi spelade in en hälsning till Noro-gänget där vi var väldigt överens om de fantastiska färgerna, och färgkombinationerna. Flera har försökt, men ingen har lyckats kopiera Norostilen. Som tack för hjälpen fick jag välja 2 nystan, helt fritt på Litet nystan. Det blev såklart Noro, Silk Garden sock.
lördag 22 september 2012
Japan-TV
Jag hade en kul onsdagkväll på ABF-huset. Jag och sju andra stickare lekte stick-café och blev regisserade, intervjuade och filmade av japanerna. Höjdpunkten var nog på slutet då vi fick se en film från Noro. Mycket spännande att se hur gubben Noro och hans 20 medarbetare jobbar i en halvskruttig fabrik. Garnerna verkar inte speciellt poppis i Japan, och dom har kanske inte en aning om varför vi är så förtjusta. Så vi spelade in en hälsning till Noro-gänget där vi var väldigt överens om de fantastiska färgerna, och färgkombinationerna. Flera har försökt, men ingen har lyckats kopiera Norostilen. Som tack för hjälpen fick jag välja 2 nystan, helt fritt på Litet nystan. Det blev såklart Noro, Silk Garden sock.
fredag 14 september 2012
Sticka i TV
söndag 9 september 2012
I halvlek
Det här är halva Holl, tröjan som stickas i ett stycke. Det verkar lovande, ska försöka hålla mig till den så den blir färdig snart...
..fast det är ju lockande att börja på nåt nytt med födelsedagsgarnerna.
..fast det är ju lockande att börja på nåt nytt med födelsedagsgarnerna.
Jag är lite petigt med tårta, så den här födelsedagen har firats med Key Lime Pie. Det var första men inte absolut sista gången jag bakade en sån. Kalasgod och inte svår att göra. Recept finns här, fast jag förenklade och hoppade över det här med att sila bort skalen. Det verkar onödigt.
söndag 26 augusti 2012
Polisfika bland annat
Detta är två paneler på tröjan Holl som stickas i ett stycke på sticka 4,5. Utmärkt TV-stickning eftersom det bara är att mata på med räta och aviga i nåt som kallas omvänd slätstickning. Annars har det inte blivit särskilt mycket stickat på sistone. Det har varit födelsedagsfest, ett återbesök på Liljewalchs och igår hade jag bord på Bondens loppis. Fint väder, bra stämning och kul att omvandla källarpåsar till kosing. Leksaker och stickböcker var lättsålda, gamla pocket funkade inte alls. Ett par Stich ´n bitch och böcker med bara babygrejer har fått nya hem nu.
Länge har jag varit nyfiken på hur Axel Hakes favoritfika smakar egentligen. Roquefort-ost på grovt rågbröd låter ju smarrigt, men hur är det med kaffe med en klick osaltat smör i? Jag var helt enkelt tvungen att prova. En höjdarfika, smörkaffet var otippat gott, men inget jag kommer gå över till till vardags. Egentligen ska en fransk travtidning kröna denna fika, men så långt gick jag inte. Hake har löst mord på Kungsholmen, Södermalm, Östermalm och i Gamla stan, men jag har tyvärr inte hört nåt om fler böcker om den haltande polisen.
onsdag 1 augusti 2012
Svamptider
Första försöket att virka nån slags figur blev en flugsvamp. Lite bucklig och sådär, men 3-åringen är nöjd. I dag blev det en sväng till bibblan för att låna en bunt virkböcker. Nu får vi se om jag kan hålla mig till att virka ugglor, sushi och svampar, eller om det ballar ur och jag sätter igång med en klänning till mig själv.
Igår kväll blev det en provlapp framför En enkel till Antibes, en film som jag inte tänker rekommendera. Lappen är i alla fall kick-off till ännu en tröja från Brooklyn Tweed. Jag kör med Kampes ull och Semilla fino.
söndag 29 juli 2012
Line Break
Mitt första semesterprojekt är färdigt. Ganska precis två nystan Zauberball 100 gick åt till Line Break-sjalen. Jag körde på treor och istället för att avsluta med hålmönstrad kant gjorde jag en avmaskning med picot. Den ösiga OS-invigningen funkade bra som underhållning till det ganska dryga jobbet att göra två meter picoter.
söndag 22 juli 2012
Hemma i köket igen
När det gäller pizza håller jag inte alls med Ernst. Han förgräddar bottnarna för att de ska bli hårda och vräker sen på tomatsås i massor. Tur det finns fler som delar med sig av pizzarecept. Idag invigde jag Glenn Strömbergs Mitt Italien. Det blev Pizza Stella di Sorrento, en stjärnformad historia med salami och ricotta i stjärnspetsarna, mozzarella och aubergine i mitten. En fullträff! Kokboken är riktigt fin med texter om mat och fotboll och recept från alla italienska regioner. Pizzorna med lite ovanliga grejer som saffran, kronärtskockskräm och hallonvinäger kanske också dyker upp här på bloggen.
I skärgårdsstugan käkade vi sill och grill och bakade kaka på kakmix. Gott och passande i ett stugkök, men tillbaka i stan igen är det kul att ta ut svängarna. Igår slog jag till och bakade donuts. Ganska enkelt bak, men själva friteringen var ett intensivt moment. Då gäller det att ta tid och fritera 1 minut på varje sida, hålla koll på temperaturen och framför allt se till att inga olyckor händer med 180-gradig olja. Jag avslutade med smält choklad, men nästa gång blir det nog sockerglasyr i stället. Det behövs nåt riktigt sött för själva ringarna är inte alls söta.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)